Bitkiler | Konular | Kitaplar

Üşütmeye karşı karabiber

Karabiber mikropları öldürücü, iltihapları önleyici, iştah açıcı, balgam söktürücü, ateş düşürücü ve ağrıları azaltıcı özelliklere sahiptir

Karabibergillerin bilinen 1000 alt türü mevcuttur ve bunlardan en çok kullanılanlar; Karabiber adıyla anılan Piper nigrum, Kubabe biberi; Piper cubeba ve Uzun biber; Piper longum. Karabiberin meyvesinin üç farklı şekilde işlenmesi ile aynı biber meyvesinden üç türlü biber elde edilir. Karabiberin meyveleri tam olgunlaşmadan toplanır ve kurutulur ise bildiğimiz karabiber, yeşil meyveleri toplanır tuzlu suda muhafaza edilir ise yeşilbiber ve olgunlaşan meyvelerinin kabuğu soyulduktan sonra kurutulur ise beyaz biber elde edilir. Burada adı geçen yeşilbiber sebze olarak kullanılan yeşil biberle ilgisi yoktur. Türkçede karabiber ve kırmızıbiber diye iki farklı bitki aynı şekilde biber diye anılmaktadır. Oysa birinin tohumu (Karabiberin) diğerinin meyvesi kullanılır.

%100 DOĞAL BİTKİSEL KARIŞIMLAR MUTLAKA İNCELEYİN

Tesir şekli: Mikropları öldürücü, iltihapları önleyici, iştah açıcı, gaz söktürücü, balgam söktürücü, ateşi düşürücü ve ağrıları azaltıcı özelliklere sahiptir.

Kullanılması:

a) Araştırmalara göre safra akışını artırıcı ve karaciğeri çalıştırıcıdır.

b) Halk arasında karabiber başta mide ve bağırsak rahatsızlıklarından mide üşütme, şişkinlik ve hazımsızlığa karşı çay ve baharat şeklinde kullanılır. Eskiden ateş düşürücü olarak boğaz iltihaplarına, nezle, üşütme, öksürük ve bronşit ve bronşitli hastalarda balgam söktürücü olarak kullanılmıştır. Hindistan’da bronşitli hastalarda balgam söktürücü olarak kullanılmıştır.

Çayı: Yarım kahve kaşığı Karabiber tozu veya tanesi demliğe konur ve üzerine 200-300ml kaynar su ilave edildikten sonra 5-10 dk demlenmeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir. Bu günde 3-7defa duruma göre tekrarlanır.

Baharatı: Çorbalara, sulu yemeklere, etli yemeklere, Avrupa’da bazı kuru pasta türlerinde, peynir ve sucuk yapımında kullanılır.

Kas masaj yağı: 100ml zeytinyağı (Jojoba yağı bulunur ise tercih edilir veya tatlı badem yağı) 1ml Karabiber yağı ve 1ml Biberiye yağı ile karıştırılır ve çalkalandıktan sonra bu kas masaj yağından bir miktar alınarak kaslar ovalanır.