Bitkiler | Konular | Kitaplar

kirazın faydaları

Kirazın Faydaları ve Zararları

Kiraz Hakkında Genel Bilgiler

Kiraz bahar mevsiminin çok sevilen meyvelerinden biridir. Görüntüsü çok güzel olan Kiraz lezzetiyle de gönüllere taht kurmuştur. Tadıyla insanları cezp ettiği gibi çokta faydalı bir meyvedir. İçinde bol miktarda C vitaminiyle birlikte A vitaminin sayesinde Karoten bulunmaktadır. Bunlardan başka B1, B2, B5 vitaminleriyle Magnezyum ile kalsiyum da vardır. Kiraz Boca tüketilmesi gereken meyvelerdendir.

Kiraz ‘ın Yararları (Faydaları)
• Kolesterolü düşürücü meyvelerden biridir Kiraz.
• Kiraz şekeri de düşürmekte faydalı bir meyvedir.
• Karaciğeri de rahatlatır Kiraz.
• Kanı temizlemeye yarayan Kiraz, yabancı olan maddeleri kandan atar.
• Safranın akışını normalleştirmektedir Kiraz.

Kiraz sapı ile hem zayıflayın hem de güzel kalın

kiraz-sapı

Şimdi kiraz zamanı. Severek yiyorsunuz ama en değerli parçasını çöpe atıyorsunuz. Saplarını! Diyeceksiniz ki "Sapı ne yapalım?" Tatlı tatlı yediğiniz kirazın en önemli kısmı sapıdır. Kiraz sapı: zayıflamaktan böbrekleri temizlemeye, gut hastalığından kireçlenmeye, bronşitten vücut bakımına kadar bir sürü şifayı içinde barındırıyor. Peki nasıl kullanacaksınız bu sapları? Açıklayalım!

Hazırlanışı:

Kiraz saplarını mutlaka temizleyin ve bol suda yıkayın. Taze ve kıyılmış olarak kullanacağınız gibi kurutabilirsiniz.

Kirazın faydaları saymakla bitmiyor...

Kirazın faydaları saymakla bitmiyor



Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Gülçin, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden kirazın birçok hastalığa iyi geldiğini belirtti.

Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Gülçin, kirazın yaz boyunca herkesin severek yediği meyveler arasında olduğunu söyledi. Gülgiller ailesinden olan kirazın birçok vitamin ve mineral içerdiğini ifade eden Gülçin, "Zayıflamada son yıllarda kirazın kullanılmasını çok sık duymaktayız. Kirazın sapları idrar söktürücü olarak kullanılmaktadır. Fakat dozuna dikkat edilmeli, kronik rahatsızlıkları bulunan kişiler tüketmemelidir. Kirazı diyetlerimizde ara öğün olarak afiyetle yiyebiliriz" dedi.